Que és el TRE?

El TRE son les sigles en Anglès de “Trauma & Tension Releasing exercices”, això és, exercicis per l’ alliberament de la tensió, l’ estrès i el trauma.

En Nord-americà David Berceli, considerat un expert internacional en àrees de la prevenció de l’ estrès, al trauma i la resolució de conflictes, estudiant des de finals dels anys 70 l’ impacte del trauma en el cos, i la resposta natural que com a mamífers podem donar-li a aquest trauma, tensió o estrès. L’ eina utilitzada són 6 exercicis per fer emergir una vibració involuntària del cos, anomenada tremolors neurogènics, que ajuden tant a nivell físic, psíquic o emocional. Actualment la tècnica està sent utilitzada en els 5 continents, tant a nivell particular, laboral o terapèutic. 

Aquesta vibració que emergeix des de l’ interior del nostre esser permet reduir la tensió muscular, calma el sistema nerviós d’ una maners senzilla, agradable i indolora, i ajuda al cos  alliberar patrons profunds de tensió i estrès permetent recuperar el seu estat d’ equilibri i benestar.

Recents estudis han relacionat directament en la tensió, l’ estrès i el trauma la vinculació entre el cos físic i la ment. Així, treballant en el cos podem també alliberar la ment.

Una de les avantatges fonamentals de TREⓇ es que no cal recordar ni explicar la història, l’ alliberament arriba a través del cos, estant present.

Tothom pot practicar el   TREⓇ, ja que al ser un mecanisme inherent als mamífers, persones de qualsevol edat, des de nens fins persones grans, homes i dones, i membres de qualsevol raça o creença tenen aquesta capacitat.

El TREⓇ està ideat per utilitzar-lo autònomament. Un cop après en unes quantes sessions, o be un mòdul introductori, la persona ho pot practicar a casa, a la feina o a qualsevol lloc. També es pot practicar en grup, en sessions setmanals on l’ energia del grup fa de la sessió un espai de seguretat i benestar.

 

Son molts els beneficis reportats per el  TREⓇ, entre ells major resiliència, menys ansietat o tensió, un millor descans, major enrgía, alleugeriment de patologies cròniques, etc. Com qualsevol eina, cada persona ha de validar si, passades unes sessions, li funciona.
El TREⓇ no substitueix en qualsevol cas un tractament mèdic. Les persones que requereixen un tractament físic, psicològic o psiquiàtric, o bé una història complexa de trauma o restriccions físiques o psíquiques,  han de consultar el seu metge o be un proveïdor certificat en TREⓇ abans de fer els exercicis.

TRE®
Dr. David Berceli © Copyright
http://www.treforall.org